Ontvang binnen 24 uur een offerte

Ontvang binnen 24 uur een offerte

warmtepomp kopen

Waarom een warmtepomp kopen?

Een warmtepomp kopen is een investering in je woning. Het is een innovatief verwarmingssysteem dat gebruikmaakt van hernieuwbare energiebronnen om je huis op een efficiënte en milieuvriendelijke manier te verwarmen. Het werkt op basis van warmtetransfer en kan warmte uit de omgeving, zoals de buitenlucht, grond of water, absorberen en deze naar binnen verplaatsen.

Een van de belangrijkste voordelen van een warmtepomp is de energie-efficiëntie. In vergelijking met traditionele verwarmingssystemen, zoals cv-ketels, gebruikt een warmtepomp veel minder energie om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren. Dit resulteert in aanzienlijke energiebesparingen en vermindert je ecologische voetafdruk.

Daarnaast zijn warmtepompen zeer duurzaam. Ze halen hun energie uit natuurlijke en hernieuwbare bronnen, waardoor ze geen directe uitstoot van broeikasgassen hebben. Door een warmtepomp te installeren, draag je bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en help je de klimaatverandering te bestrijden.

Op onze website kun je gemakkelijk offertes aanvragen voor de installatie van een warmtepomp. We werken samen met ervaren en gecertificeerde installateurs die gespecialiseerd zijn in warmtepompsystemen. Met hun expertise kunnen ze je helpen bij het kiezen van het juiste systeem voor jouw specifieke behoeften en zorgen voor een professionele installatie. Vergelijk gratis offertes van warmtepomp installateurs.

Hoe werkt een warmtepomp?

warmtepomp kosten

Soorten warmtepompen

Naast de hybride warmtepomp zijn er verschillende varianten van volledig elektrische warmtepompen verkrijgbaar, elk met een andere bron van warmte. Deze bronnen kunnen bestaan uit de buitenlucht, de grond of een waterbron.

Vanuit de buitenlucht zijn twee types beschikbaar: de lucht-water warmtepomp en de lucht-lucht warmtepomp. De lucht-water warmtepomp wordt gebruikt voor het verwarmen van tapwater of de centrale verwarming. De tweede variant maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht om de ruimtes te verwarmen en kan in de zomer dienen als airconditioning.

Als de warmtepomp de warmte uit de grond haalt, wordt dit een geothermische warmtepomp of grondwarmtepomp genoemd.

Tot slot is er de water-leidingwater warmtepomp, die gebruikmaakt van grondwater en het hoogste rendement heeft van alle varianten. Vergelijk gratis offertes van warmtepomp installateurs.

Hoeveel kost een warmtepomp?

De gemiddelde prijs van een grondwarmtepomp varieert van €10.000 tot €15.000. Voor een water-water warmtepompboiler begint de prijs rond de €15.000. Lucht-lucht en lucht-water warmtepompen zijn verkrijgbaar vanaf €4.000 tot €7.000. De gemiddelde prijs van een hybride warmtepomp ligt rond de €6.000. Het rendement van de investering is vooral gunstig in combinatie met een lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming. Bovendien is goede isolatie essentieel om warmteverlies te voorkomen. Daarom is het vooral een interessante investering voor nieuwbouwwoningen of bestaande woningen met goede na-isolatie. Houd er rekening mee dat bij een bestaande woning soms de bestaande leidingen opnieuw moeten worden aangelegd.

Bij bepaalde varianten vormen de installatiekosten een aanzienlijk deel van de totale prijs, vooral bij grondwarmtepompen en water-water varianten. Bij deze systemen moeten specialisten bijvoorbeeld buizen in de grond aanleggen. Over het algemeen zijn de installatiekosten lager bij warmtepompen die de buitenlucht gebruiken in vergelijking met grondwarmtepompen. Ondanks de hogere kosten van installatie wordt het sterk aanbevolen om een specialist in te schakelen. Op die manier kunt u profiteren van garantiebepalingen en ervoor zorgen dat alles correct geïnstalleerd wordt. Door het onderhouden van de installatie kunt u bovendien besparen op de kosten. Vergelijk gratis offertes van warmtepomp installateurs.

Voor de aanschaf van een (hybride) elektrische warmtepompboiler is er momenteel een lopende subsidie beschikbaar. Voor de hybride variant kunt u een subsidie ontvangen van ongeveer €1.000 tot €1.500 euro. De hybride variant is bijzonder geschikt om de CV in de winter goed op temperatuur te houden. In dit geval heeft u zowel een CV ketel als een warmtepomp. Bij een hybride warmtepomp is vloerverwarming niet noodzakelijk; de hybride variant kan de CV prima verwarmen. Het belangrijkste vereiste is dat je de (hybride) warmtepomp na 1 januari 2016 nieuw hebt aangeschaft en de subsidie binnen drie maanden dient aan te vragen. Bovendien moet de warmtepomp vermeld staan op de lijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Gratis offertes vergelijken

Ik ontvang graag een offerte voor : *

Deze aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Liever meteen een monteursbezoek inplannen?

Wil je een monteursbezoek inplannen voor persoonlijk advies en maatwerkoplossingen? Wij sturen een monteur!